1 Billion Rising Events

Egymilliárd nő ébredése Miskolc – kiállunk az igazságosságért

Hungary > Miskolc > Miskolc, Szinvapark üzletház > 2014-02-14 > 02:00 pm

About The Event

KIÁLLUNK AZ IGAZSÁGOSSÁGÉRT – táncos flashmob és interaktív akciók a Miskolcon, a Szinvaparkban 2014. február 14. 14.00 Háttér 2014. február 14-én az Egymilliárd nő ébredése – Kiállunk az igazságosságért világméretű nemzetközi akció azon áldozatok igazságáért áll ki, akik valaha a világban erőszakot szenvedtek. Az igazságosság sokféle formát ölthet. Megnyilvánulhat egy bocsánatkérés, vagy valamilyen jóvátétel formájában. Jelentheti azt is, hogy jogi úton indulunk el. Fel is fedhetjük az eddig elrejtett igazságot. Indulhatnak büntetőeljárások, vagy közös hatékony fellépéssel és összefogással magunk is kikövetelhetjük a változást. Elérhetjük, hogy új irányelvek, törvények kerüljenek bevezetésre, olyan intézkedések, amelyek a női jogok védelmét valóban biztosítják. Az igazságosságért való kiállás során felszólíthatunk mindenkit, hogy vessünk véget közösen az egyenlőtlenség, a diszkrimináció, a nőgyűlölet és a patriarchátus minden ma létező formájának. Megnevezhetjük az elkövetőket, akik lehetnek egyének, csoportok, vállalatok, vagy akár az állam is. Kiállhatunk az elszámoltathatóságért. Számon kérhetjük az igazságosságot egyéni, szociális, gazdasági, kulturális, környezeti és politikai szinteken. Forradalmi üzenetben felhívhatjuk az emberek figyelmét az emberi méltóság helyreállítására és minden nő tiszteletére. Mindez szólhat a teljes átalakulásról. Mondd el te is a saját személyes igazságosságodat, és táncolj velünk, mi is ezt tesszük 2014. február 14-én, 14 órától, Miskolcon, a Szinvaparkban. SZEMÉLYES IGAZSÁGOK AZ ÜZENŐFALRÓL (magyarul): https://www.onebillionrising.org/what-justice-looks-like/ Olyan világban szeretnék élni, ahol nem büntetnek azért, mert nő vagyok. Változtassuk meg a párbeszédet! Ott az igazság, ahol a félelem nélküli biztonságérzet. Törjük meg a csendet! Az emberek nem tárgyak. Küzdelem a gyengékért. Számomra az igazságosság azt jelenti, hogy a nőket mind a férfiak, mind a nők emberséggel kezelik

About The Organization

Holdam Önsegítő és Ismeretterjesztő Egyesület

A Holdam Egyesület miskolci nők és anyák közössége, mely a nőiség, az anyaság, a szülés és a születés minél teljesebb, tudatos megéléséért munkálkodik. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a női életkör állomásain (menstruáció, párválasztás, házasság, szülés, gyermeknevelés) felmerülő kérdésekben a Miskolcon és az Észak-Magyarországon élőknek.
Az egyesület víziója:

A Holdam Egyesület víziója a női életkör tudatos megélése és spirituális megtapasztalása egy elfogadó, támogató női közösségben.
A Holdam Egyesület víziója játékos örömmel és kreatív módon jelen lenni az élet áramlásában.
A Holdam Egyesület víziója, hogy teret adjunk a gondoskodó, harmonikus családban rejlő pozitív erőknek.

About The Organizer

Eszter Zámborszky, Rita Kishonthy-Kardos

Upload a photo taken at this event

Open in Google Maps